Fiskegryte

Posted by on 18/09/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Loins…den aller aller beste delen av fisken (den tykkeste delen, lengst bort fra bakenden, tror jeg- herregud-jeg-burde-vite-dette-er-jo-fra-Båtsfjord..). I alle fall; Skinn og benfri, nedfroset i single herlige biter. Ei eske torsk, ei eske hyse tok snille Børre fra Båtsfjord med til oss, de ligger trygt forvart i frysern (og jeg har glemt å betale pappa for det, kom jeg på nå..).

Se! Den herlige fisken!

Brukte hysefilet til ei fyldig fiskegryte. Til gryta; Blomkålris.

Du trenger til 4 personer:
800 g fisk, vi brukte hyse, en kan bruke torsk, laks eller annet/ 1 boks Philadelphiaost/ 3 dl fløte/ 1 brokkoli/ 1 rød paprika/ 1/2 purre/ 2 fedd hvitløk/ salt og pepper/ ca 1/2 sitron/ 1 blomkål/ 1/2 boks pinjekjerner/ smør

Fremgangsmåte:
Start med gryta. Hakk opp paprika, purre, hvitløk, stek dette lett i smør i ei panne. Hell over fløte, kremost, litt salt og pepper, skvis i litt sitronsaft. Rør smmen. Del fisken opp i biter, ha i gryta. Gryta skal trekke i ca 10 minutter, til fisken er hvit gjennom. Del brokkoli opp i buketter, ha i gryta 3-4 minutter før servering. Mens gryta trekker gjøres blomkålrisen klar: Rasp blomkål på den grove delen av rivjernet (pass fingrene!!).

Varm ei tørr stekepanne, rist pinjekjerner lett i denne. Legg til sides. Stek blomkålen lett i litt smør i panna, bland i pinjekjernene før servering. Smak til med litt salt. Værsågodogspiiiis!

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


nine − = 1

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen