Torsk med reker i saus

Posted by on 25/09/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

3 dager med kurs i Oslo forrige uke. Faglig påfyll, treffe venner, spise indisk, thailandsk og sushi. Det er luksus, det:)

Nå er ei fin helg her hjemme over. Middag i dag ble torsk, med en saus som var en søndag verdig. Sjekk smørinnholdet…Veldig godt, det kan jeg love.

Du trenger til 4 personer:
Ca 800 gram torskefilet, gjerne fersk om du har. Vi brukte frosen loins, fungerte kjempebra/ Ca 300 gram reker/ 1 dl salt/ 1 l vann/ 5 stk plommetomat (vi brukte 1 boks perletomat)/ 5 store sjalottløk/ 2 ss gresslk/ 150 gram smør/ 2 ss soyasaus/ 2 brokkoli/ salt og pepper

Framgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 grader. Rensk reker. Skjær torsken i serveringsstykker. Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst. Hell det over torsken og la den trekke i ca. 8 minutter, skyll så saltlaken av torsken. Legg torskestykkene på et smurt stekebrett, stek fisken i ca 10- 12 minutter, når ferdig skal den lett deles opp når du rører ved den med en gaffel, evt ser du at den er hvit gjennom. Lag saus og brokkolipurè mens du venter på fisken. Saus: Del plommetomatene, ta ut kjernen. Skjær tomater i terninger, grovhakk sjalottløk og finhakk gressløk. Smelt smør, tilsett soyasaus, tomat, sjalottløk, gressløk og reker. Brokkolipurè lages ved å kutte brokkolitoppene av stilken, koke de i lettsaltet vann til de er møre (få minutter). Moses sammen med litt smør og pepper med stavmikser.

Hell sausen over fisken og server:) Ha ei fin uke!

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


8 × = fifty six

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen