Lammekoteletter med ostergratinert brokkoli og tomat. Og soppsaus.

Posted by on 13/11/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Mens jeg har mulighet minner jeg om “Send meg din middagsoppskrift”. Jeg har fått inn noen flotte bidrag, ønsker meg enda flere:) Alle som sender inn er med i trekning om pulsvarmere og klut (valgfri farge).

Men nåh…lammekoteletter….

Du trenger til 3 personer:
10- 12 lammekoteletter/ 2 brokkoli/ 1 boks cherrytomater/ 100 gram hvitost/ 1 fedd hvitløk/ Extra virgin olivenolje/ salt og pepper/ 300 gram sjampinjong/ 2 dl matfløte/ 2 dl Creme Fraiche/ 2 ss grønnsakskraft eller buljong/ Litt persille/ smør til steking.

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 250 grader. Sett vann til brokkolibuketter på kok i en kasserolle. Ha i litt salt. Tørk kotelettene med kjøkkenpapir. Ha smør i stekepanne, litt over middels varme. Stek kotelettene til de får fin stekeskorpe begge sider. Ha på salt og pepper. La så surre på svak varme under lokk. Mens kotelettene steker gjøres resten klart. Skjær av brokkolitopper, ha disse i kokende varm til de er såvidt møre. Hell av kokevann, fordel brokkoli i ildfast form som er penslet med olivenolje. Skjær tomater i to, legg oppå brokkolibiter.

Start med soppsaus: Skjær sopp i skiver, fres i litt smør i panne.

Hell over fløte, Creme Fraiche og kraft/ buljong. Tilsett ca 1 ts salt og 1 ts pepper samt hakket persille. Sausen skal småkoke i 10 minutter på svak varme.

Riv ost, ha over brokkoli og tomat i den ildfaste forma. Gratiner brokkoli i stekeovnen, 250 grader i 8- 10 minutter. Klart:)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


3 × four =

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen