Fiskegrateng

Posted by on 09/12/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag, Tar over 30 minutter å lage

NB! Fiskegrateng tar over 30 minutter å lage.

Vært en tur på Evje med jobb. Der var det gnistrende vakkert vintervær. Et snev av sol var godt å ta med hjem til den kommende måneden i mørket:)

Fiskegrateng er vel ikke typisk fredagsmat, men det er så godt at jeg faktisk tror mange barn ville valgt det til middag i helga også (hvis taco og pizza ikke står på alternativlista, i allefall). Det tror nå jeg.

Fiskegrateng er supert til vennemiddager, som jeg tidligere har snakket varmt om. Det meste gjøres klart kvelden før. Så gjenstår bare steking i ovn og tilberedning av tilbehør før maten står på bordet. Nå kom jeg på at det denne uka nok var vår tur å ha middag her…

Du trenger til 4 personer (grateng):
600 gram kokt (trukket) renset hvit fisk (vi bruker torsk)/ 3 ss smør/ 4 ss mel (vi brukte Fibramel sist, hadde ikke annet. Det ble supergodt)/ 4 dl helmelk/ 1/2 ts salt/ 1/4 ts pepper/ 1/4 ts revet muskat/ 3 egg (2 eggehviter)/ 2 ss knust kavring (eller griljermel)/ litt fullkornsmakaroni om du vil, barna har en tendes til å elske det i gratengen…/ smør (eller margarin må vil vel si i disse smørmankotider..) til smøring av ildfast form.

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader om du skal steke gratengen med det samme. Kok opp litt makaroni (anvisning på pakken). Torsken deles i små biter, legges i ei skål. Varm melka litt. Smelt smør forsiktig i en kasserolle. Bland i mel, rør rundt. Spe med den oppvarmede melka, kok forsiktig i 5 minutter til hvit saus.

Ta fra varmen, tilsett eggeplommer, en om gangen, mens du rører. Ha i krydder. Smør ei ilfast form, ha i hvitsaus, fordel fisken oppi denne. Bland i makaroni.

Stivpisk eggehviter, de skal være så stiv at du kan snu bollen på hodet uten at noe faller ut:) Bland de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i resten, strø over kavring eller griljermel. Inn i ovnen på 225 grader i 35 min, fiks ferdig fluffy grateng. Hvis du vil gjøre gratengenklar kvelden før kan du gjøre klart alt frem til stivpisking av eggehviter. Pisk eggehvitene når du er hjemme fra jobb, bland i og putt i ovnen.

Smaker godt med kokt potet, råkost, evt eggesmør. Brokkolipure kan også forsøkes. Oppskrifter her.

Gutta fra Calcutta (og jenta) spiser fiskegrateng:)

God helg!

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


+ 5 = six

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen