Like rask som posesuppe, bare mye mye bedre. Vi hadde kjøttboller i, oppskrift på kjøttboller finner du her. Hvis det skal gå veldig kjapt, er det en fordel av du har laget kjøttbollene i forveien. Under bildet finnes oppskrift på “Litt tålmodig tomatsuppe” til de dagene en har mulighet å bruke noen minutter ekstra. NB, denne er merket blodsukkervennlig mat. Den blir mest blodsukkervennlig når du dropper pasta helt;)
Du trenger til 4 personer:
2 bokser tomat/ 1 (liten) løk/ 3 fedd hvitløk/ 2 ss tomatpuré/ 3 ss olivenolje/ 2 dl vann + 1 kyllingbuljongterning/ timian/ basilikum/ parmesan/ evt egg/ makaroni som tilbehør.
Fremgangsmåte:
Sett over vann til egg og/eller makaroni hvis du ønsker det som tilbehør. La det koke mens du gjør suppen ferdig. Fres løk og hvitløk blank i oljen. Tilsett tomatpureen og la den frese med i et knapt minutt. Ha i vann og buljongterningen, kok opp. Kjør bokstomatene til en ganske fin puré med stavmikser eller blender. Ha tomatene over i kjelen og kok opp. La det hele småputre i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og ha i finhakkede urter før servering. Servering: Server med makaroni og/eller kokte, delte egg. Sett en bolle med rømme eller en flaske god olivenolje på ordet. Ekstra luksus blir det med revet parmesan. Variasjon: Litt chili eller cayennepepper gir mer ”bitt” i suppa.
Vi hadde kjøttboller i mot slutten av koketiden. I tillegg hadde vi i fullkornsspaghetti (fersk, kokes kun 3 min). Yum!
Litt tålmodig tomatsuppe
Bruker du litt mer tid og flere ingredienser, får suppa mer smak og større kompleksitet.
Du trenger til 4 personer:
50 g smør/ 1 stilk selleri/ ½ løk/ 1 gulrot/ 10 cm purre/ 20 g bacon i små terninger/ 2 ss tomatpuré/ 4 modne tomater/ 1 l lys buljong.
Fremgangsmåte:
Vask, skrell og kutt all grønnsakene (bortsett fra tomatene) i små terninger. Fres dem med bacon og tomatpuré. Ha i hakkede friske tomater og fyll opp med buljong. La det småputre i en halvtime. Server suppa som den er, eller kjør den glatt med mikser. Smak til med salt og pepper.
Kokkeknep: Hvis suppa er for skarp i smaken, kjør inn litt fløte eller rømme rett før servering. Det runder av suppa og mildner det hele.
Oppskrifter hentet fra “Familiekokeboka”. Tom Victor Gausdal/ Ole Martin Alfsen
Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]
Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]
NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]
Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]
Send oss gjerne en melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend
I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i
profil zamknięty 140x140
cena stali na giełdzie
Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.