Runes kyllingrett

Posted by on 27/01/2012 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Fantastisk bra med matretter der man først bruner kjøttet litt, for så å la retten “lage seg selv” i ovnen. Denne passer flott til hverdags med sine enkle ingredienser. I helga kan kyllingen kose seg i ovnen mens man selv fyrer opp i ovnen/peisen og venter med noe godt i glasset. Perfekt!

Du trenger til 4 personer:
4- 6 kyllinglår/ 6 poteter eller 2 søtpoteter/ 4 gulrøtter/ 1 løk/ 1/2 broccoli/ 1 boks tomater/ 1 boks med vann (boksen til tomatene)/ 1 – 2 tomater/ 1- 2 hvitløksbåter/ Krydder: Kyllingkrydder, paprikakrydder, gurkemeie, litt salt, litt sitronpepper/ litt smør/ salat: Blanding av grønn salat, eks hjertesalat, ruccola, spinat/ litt olivenolje

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader. Brun kyllingen på begge sider i litt smør. Krydre kyllingen med ønsket smak. Vi brukte litt salt, kyllingkrydder og gurkemeie. Del poteter og gulrøtter i biter, løk i skriver eller båter. Bryt brokkolitopper av brokkolien. Mos en boks tomater med stavmikser eller gaffel. Del tomater i båter. Ha tomatblanding i ildfast form, fyll boksen til tomatene med vann og slå i. Legg i grønnsaker, legg ferdig krydret kylling på toppen. Stekes i 30 minutter, sjekk at kyllingen er gjennomstekt. Hvis store kyllinglår kan det hende du må gi 5-10 minutter ekstra steketid. Lag en enkel grønn salat til om du vil: Skyll og tørk grønn salat, riv opp og avslutt med olivenolje og saltflak på toppen.

Ragnhild sendte meg oppskrifta. Hun kommer også med følgende tips:
Dersom man plutselig bare blir 2 til middag på denne kan man mose alle restene relativt grovt, og dele kyllingen i biter. Ha i litt veske (kyllingbuljong eller vann), og vips har man en god suppe. Gode greier, Ragnhild;)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


eight − 7 =

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen