Kylling i ovnen

Posted by on 26/02/2012 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag, Tar over 30 minutter å lage

NB. Denne tar over 30 minutter å lage. Eller, det tar ca 20 minutter i “aktiv produksjon”. Resten av tida (45 minutter- 1 time) stekes kyllingen i ovnen, og du trenger å gjøre….ingenting:) Oppskrifta fant jeg på sida til Marit Røttingsnes Westlie. Der var det mye god mat, anbefaler en kikk innom. Obs, endret oppskrifta noe etter hva vi hadde i skapet.

1 time og 20 minutter blir for de fleste sultne mager litt for lenge å vente på middag i hverdagen. Oppskrifta passer derfor godt til en dag man har avspasering, nattevakt, hjemmekontor(?), eller enda bedre…fri!

Du trenger til 4 personer:
2 små kyllinger, tilsammen ca 1,3- 1,5 kg/ 8 gulrøtter/ 6-8 poteter/ 10 sjampinjong/ 5 fedd hvitløk/ olivenolje/ 50 gram smør (romtemperatur)/ fersk (eller tørket) basilikum/ 1/2 sitron/ salt/ pepper

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader. Ta frem ei ildfast form, ha litt olivenolje i bunnen. Skrell potet og gulrøtter, del i biter. Ha disse i forma. Del sjampinjongene i 4, ha i. Legg i 4 fedd hvitløk.
Hakk opp det siste hvitløksfeddet, bland dette i smøret sammen med basilikum (et par håndfuller). Ha i saften fra 1/2 sitron, litt salt og pepper. Lag et snitt i skinnet på hvert kyllingbryst. Med fingeren lager du en lomme innenfor skinnet. Inn her stapper du kryddersmøret. Spar litt til kyllinglårene, gjør det samme der.
Legg kyllingen oppå grønnsakene. Stek på nederste rile i ovn i 15 minutter. Skru ned ovnen til 200 grader, stek videre i 30- 45 minutter. Ta en kontroll på at kyllingen er ferdig før den serveres. Voksne og barn spiste med stor iver:)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


nine − = 2

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen