Gulrotsuppe med fiskesnacks

Posted by on 29/03/2012 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag, Tar over 30 minutter å lage

NB! Mulig man bikker over 30 minutter når en lager suppe+ fisk. Så ikke på klokka, burde strengt tatt kanskje gjort det..

Gulrotsuppe, ja, tenker du kanskje. Høres i grunnen ganske sært og rart ut. Men man kan bli overrasket, også over denne suppa. Litt søt og litt sterk samtidig, utrolig mange gode smaker. Nesten like god som hjemmelaget tomatsuppe, som er barnas klare favoritt på suppefronten. Hadde lyst å ha litt fisk til suppa. Sprø fisk, men ikke nødvendigvis rullet i hvetemel. Fant mandelpanert fisk på den fine LCHF- bloggen, det syns vi voksne var veldig godt. Ungene….6 åringen likte suppa men ikke fisken. 3 åringen likte fisken, men ikke suppa. Så da er vel alt som det skal være.

Du trenger til 4 personer:
Suppe: 8 gulrøtter/ 2 snackpaprika/ 2 løk/ 3 fedd hvitløk/ 2 chili/ 2-3 cm ingefær/ 1 boks kokosmelk (evt 3 dl matfløte)/ 1 liter kyllingbuljong (= ferdig buljong/fond, eller 1 liter vann med 2 buljongterninger)/ extra virgin olivenolje/ salt og pepper/ litt limesaft om du vil.

Fiskesnacks: 6-800 gram filet av torsk eller sei (evt annen hvit fisk)/ 1 egg/ 1/2 – 1 ts sitronpepper/ 1/2 ts hvitløkspulver/ 1/2 kopp malte mandler/ 1/2 kopp nyrevet parmesan/ smør

Fremgangsmåte:
Gjør klar ingrediensene til suppa først. Ha litt olje i ei gryte. Skrell løk og hvitløk, grovhakk disse, surr i olje til blankt. Del chili i to, skrap ut frøene. Grovhakk og bland i. Del gulrot, ingefær og paprika i biter, ha i gryta. Ha i kyllingbuljong, kok i 15- 20 minutter. Om du vil ha fisk til, gjør du klar denne nå (se fremgangsmåte under).

Etter 15-20 minutter på kok bruker du en blender eller stavmikser for å få suppa glatt. Bland i kokosmelk eller fløte, smak til med salt og pepper. Skvis i saft fra 1/2 lime om du ønsker, smak underveis.

Fremgangsmåte fiskesnacks:
Pisk egg, sitronpepper og hvitløkspulver sammen i en lav bolle/evt et fat. Ha mandler i en blender, fres til det blir et fint “mel”, det tar ikke lang tid. Bland mandler og parmesan i en annen bolle.

Kutt fisken i staver/pinner. Vend de i egg, rull de så rundt i mandel-/parmesanblandingen. Trykk godt ned slik at de er godt dekket med blandingen. Varm smør i panne, stek fisken på middels til sterk varme til gylden farge. Legges på tørkepapir til servering.

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


6 + = thirteen

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen