Kjøttboller med mozarella, og fetaostsalat.

Posted by on 23/05/2012 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Ønsket en ny vri på kjøttboller. Her kom jeg over disse små herlighetene. Kjøttboller med myk kjerne av mozarella, uhh, så godt! Det gode med kjøttboller er at man kan putte i akkurat det man ønsker. Her oppskrift på blant annet tacokjøttboller. Eller, kanskje salat med hvitløk- og fetaostkjøttboller frister. Eventuelt…vanlige kjøttboller i ekte “Lady og Landstrykeren”- stil. Hurtig kjøttbollesuppe går også an:). Oppskriften under er litt stor, muligens har man litt til lunsj neste dag. Muligens.

Du trenger til 4 personer:
Kjøttboller og saus: 800 gram kjøttdeig eller karbonadedeig/ 2 ts alt/ 2 ts tørket, knust chili/ 4 ts tørket timian/ 2 ss tørket oregano/ 2 egg/ Ca 250 gram fersk mozarella/ salt og pepper/ smør/ 2 bokser hakket tomat (tilsammen 800 gram)/ 1 hønsebuljongterning/ 2-4 hvitløksfedd/
Salat: 75 gram blandet grønn salat/ ca 20 coctailtomater/ 1 oransje eller gul paprika/ 1 rødløk/ 1 bunt persille/ 2 pk fetaost/ 1 glass grønne oliven/ 2 ss extra virgin olivenolje/ 1 ss balsamico/ salt og pepper.

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader. Sett tomatsaus på kok: Bland tomater, oregano og hønsebuljongterning. Press i et hvitløksfedd. La småkoke.

Legg den grønne salaten i iskaldt vann slik at den er god å sprø når den skal brukes. Start på kjøttbollene: Bland kjøttdeig, salt, chili, timian og egg, enten i food prosessor eller for hånd. Del mozarella i ca 30 terninger, pakk hver terning inn i farse (= perfekt aktivitet for barna!). Smør et stekebrett eller ei ildfast form, legg i kjøttbollene. Ha over litt pepper. Stekes midt i ovnen, 225 grader i 5 minutter.

Ta ut kjøttbollene, sett ned temperaturen i ovnen til 150 grader. Ha litt tomatsaus på hver kjøttbolle, la steke videre i 10- 15 minutter.
Lag salat: Hvis du allerede har lagt salaten i vann, tørker du den i ei salatslynge, eller rister den lett i et kjøkkenhåndkle. Legg i en stor bolle. Skyll tomater, del i to. Skjær paprika i strimler, skrell og finhakk løk og persille. Bland alt. Del fetaost i biter, ha i sammen med oliven. Ha over olivenolje og balsamico. Smak til med salt og pepper.

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


− 8 = one

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen