Hvit fiskegryte med eplebasert saus

Posted by on 01/11/2010 / 1 Kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Hvit fiskegryte med eplebasert saus. Falt i smak hos store og små. Så “God Morgen- Wenche” lage den, vi justerte litt på vannmengde da dette ikke gikk helt klart frem av oppskrifta.

Sei egner seg utrolig godt til steking, syns vi. Når det kommer til kokt/ dampet fisk er vi mest glade i torsk. I denne gryta kan man kombinere torsk og sei. Vi prøvde med kun sei, neste gang byttes den nok ut med torsk igjen…Prøvde å sjekke ut om det næringsmessig lønner seg å spise sei (burde vi kanskje virkelig gi det noen flere forsøk..?). Kom frem til at torsk har litt mer vitamin D og E enn sei, mens sei er rikest på vitamin B12…Men også torsk inneholer vitamin B12. Så det. Tenker det blir smak og behag som gjelder;)

Du trenger til 4 personer:
700 g torskefilet og seifilet/ 2-3 sjalottløk/ 2 gulrøtter/ 1 persillerot eller 2-3 skiver sellerirot/ 1 fennikel/ 1/2 purre/ 2 ss smør/ 3 dl eplejuice (god eplejuice, eks “Sydtyrol”/ 2 dl matfløte/ 2 dl vann/ Litt maisennamel utrørt i litt vann til jevning/ Salt, pepper/ sitron/ Finhakket dill.

Fremgangsmåte:
Skjær fisken i terninger. Sett poteter på kok. Rens og del grønnsaker i biter, finhakk løk. Smelt smør i en vid kasserolle, tilsett løk og surr til den er blank. Legg i grønnsakene, tilsett vann og eplejuice og kok til grønnsakene er knapt møre.
Brokkoli legges i gryten helt mot slutten. Ta opp grønnsakene, legg de tilside.

Kok opp kraften, tilsett fløte og jevn med maisennamel utrørt i litt vann. Sausen skal bli litt tykk. Smak til med salt. Legg i fisketerningene og grønnsakene, vend lett om og la trekke 2-3 min. Smak til med ev mer salt, pepper, sitron og finhakket dill. Server;)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Comments

One Response to “Hvit fiskegryte med eplebasert saus”
  1. Marit says:

    Så hyggelig Helen:) Takk for det, tror kosthold er veldig viktig, ja;)

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


× seven = 35

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen