Helstekt laksefilet med agurk- og råkostsalat

Posted by on 08/11/2010 / Legg igjen kommentar
Postet i Middag

Helstekt laks må være noe av det lekreste som fins. En kan krydre den etter egen smak og behag, generelt gjelder at sitron, kapers, estragon og dill passer godt sammen med laks.

Klassisk tilbehør som agurksalat er godt til laks. Tilbehøret kan imidlertid varieres helt etter smak. I denne oppskrifta er laksen krydret med dill, Creme Fraiche og sitron. Den fikk følge av en agurksalat lagd på litt ny måte, i tillegg til råkostsalat.

Du trenger til 4 personer:
Laksen: Laksefilet på ca 800 gram/ 1 beger Creme Fraiche/ Saften av 1/2 sitron/ salt, pepper og dill (fersk eller tørket)/ olivenolje. Råkostsalat: 1 stk liten knollselleri (sellerirot)/ 4 stk revne gulrøtter/ 2 stk revne grønne epler/ 1 bunt frisk gressløk (kan sløyfes)/ 2 ½ dl lettrømme/ litt grovmalt pepper.
Agurksalat: 1 stk agurk/ 1 ss hvitvinseddik (eller epleeddik etc)/ 1 ss sukker/ vann/ ca 8 spinatblader. Evt poteter til 4 personer om du vil/ evt ekstra rømme som tilbehør.

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Bre utover et godt stykke aluminiumsfolie, det skal kunne omslutte laksefileten helt. Legg laksefileten utover folien, ringle over litt olje. Klem over saften av 1/4 sitron. Finhakk dill (evt bruk tørket). Dryss over salt og pepper, gni inn litt dill. Bre over Creme Fraiche, pakk sammen folien slik at det ikke står igjen noen åpninger. Putt inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Laksen skal steke til den holder 55 grader. Dette vil bli ca 30 minutter på 200 grader. Hvis du ikke har steketermometer får du følge med “manuelt”. Det vil si at du sjekker at den blir fint og jevnt rosa inni. Bare ikke la den steke for lenge, da blir den tørr.

Mens laksen steker kan du sette poteter på kok hvis du ønsker det til. Gå videre med tilbehøret.

Agurksalat: Skrell agurken, del den på langs. Skrap ut frøene. Hakk agurken i biter. Ha sukker og eddik i en bollen, rør godt rundt. Legg agurken i. Skjær spinat i tynne strimler, bland i. Dekk med vann og la det stå til servering, da siler du av vannet.

Råkostsalat: Riv sellerirot og gulrøtter på rivjern. Riv eplene. Ha rømme sammen med pepper i en bolle. Bland alt sammen. Hakk gressløk og bland i (om du har..). Velbekomme!

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


× eight = 16

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen