Torsk i ovn med chilirømme

Posted by on 12/11/2010 / 2 Kommentarer
Postet i Oppskrifter, Middag

NB! Retten står under “blodsukkervennlig mat”. Det gjelder i størst grad når man har salat til;)

Torsk stekt/ bakt i ovn synes jeg er veldig godt. Ungene spiser alltid mye når vi har det, enda 5 åringen i utgangspunktet alltid påstår at hun ABSOLUTT ikke liker fisk. Her om dagen forsøkte jeg å “google” meg frem til gode torsk-i-ovnoppskrifter uten å finne så mange (Er ikke så tålmodig når det gjelder leting, det skal sies…). Endte til slutt med å bruke det vi hadde tilgjengelig. Men det ble godt, vi var enige om det. Og da er det jo greit.

Du trenger til 4 personer:
Ris, salat eller poteter til 4 personer/ 800 gram torskefilet uten skinn/ 1 chili/ 1/2 løk/ 1 fedd hvitløk/ 1 paprika/ ca 100 g revet hvit ost (gjerne Jarlsberg eller Vellagret Norvegia)/ Ca 1/2 boks rømme/ Salt og pepper/ olivenolje

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Sett ris eller potet på kok. Ønsker du i stedet salat til lager du denne når du har fått torskeretten inn i ovnen. Ringle litt olivenolje i ei ildfast form. Skjær torskefileten i passelige serveringsstykker, legg de i formen. Dryss over litt salt og pepper. Skrell hvitløk, finhakk denne. Snitt chilien på langs, skrap ut frøene, finhakk chilien. Husk å vaske hendene og kniven etterpå, sterkt! Bland hvitløk og chili i rømmen. Rens paprika, hakk den i små bier. Rens løk, finhakkes. Riv ost. Fordel løk og paprika over fisken.

Bre blandingen med rømme over, strø over ost. Stekes midt i ovnen i ca 15- 20 minutter. Kontroller at fisken er ferdig, den skal være helt hvit inni. Værsågod og spis;) Oppskrifta er merket blodsukkervennlig, dette gjelder når man velger salat til fisken;)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Comments

2 Responses to “Torsk i ovn med chilirømme”
  1. Marit says:

    Hei Marit, så koselig, takk skal du ha! Fløte og fetaost høres ut som en uslåelig kombinasjon, den må vi prøve. Så herlig å få litt middagsinspirasjon i retur:)

  2. Marit says:

    Der va du:) Så bra, håpe de små også likte;)

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


+ eight = 14

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen