Laks i ovn, med folie

Posted by on 23/11/2010 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag, Utemat

Det er lettvint og praktisk å tilberede laks i ovn i aluminiumsfolie. I tillegg smaker det veldig godt. Du kan legge ved de grønnsakene du liker aller best, hvis du ønsker kan du til og med lage ulike varianter til de ulike medlemmene i familien eller vennegjengen;)

Du trenger til 4 personer:
Ris eller poteter til 4 stk/ Ca 800 gram laksefilet/ Ca 1 dl Creme Fraiche/ 8 ss olivenolje/ 1/4 purre/ 1/2 paprika/ litt mais/ salt og pepper/ 1/2 fedd hvitløk/ aluminiumsfolie

Fremgangsmåte:
Sett på ris eller potet, alt etter hva du ønsker. Riv av 4 biter aluminiumsfolie. De skal kunne omslutte fisken helt. Drypp litt olivenolje på folien. Del laksefileten i 4 passelige serveringsbiter. Legg fisken på folie i 4 ulike pakker, strø på salt og pepper. Fordel Creme Fraiche over laksen. Finhakk hvitløk, fordel i Creme Fraiche på fisken. Rens paprika, skyll purre. Kutt paprika i strimler og purre i ringer. Fordel det over fisken. Vi lagde 2 “voksenpakker” med hvitløk, paprika og purre, og 2 “barnepakker” med hvitløk og mais.

Voksenpakken klar til ovnen

Barnepakken klar til ovnen

Fest aluminiumsfolien rundt fisken, den skal være helt lukket. Stek midt i ovnen på 200 grader. Bruk gjerne et steketermometer, stikk det inn i den tykkeste delen av fisken. Ved 50 grader er fisken ferdig. Har du ikke steketermometer lar du den stå 15- 20 minutter, og sjekker underveis om den er ferdig (lys rosa inni). Sjekk også ris/ poteter underveis, ta av plata når ferdig. Værsågod og spis;)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


+ six = 9

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen