Indisk gryte

Posted by on 25/11/2010 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

En middag med smak av India…snadder! Jeg synes hel kylling eller kyllinglår er best til gryter av dette slag (blir mest saftig). En kan også bruke vanlig kyllingfilet.

Du trenger til 4 personer:
2 stk løk/ 2 fedd hvitløk/ 2 cm fersk ingefær/ 2 ts karri/ 1 ts cayennepepper/ 2 ts cumin/ 1 boks kokosmelk/ 4-5 kyllinglår, evt 4 store kyllingfileter 1 boks hakkede tomater/ 100 g cashewnøtter, usaltede/ 4 ss yoghurt naturell/ 4 ss frisk koriander (kan også sløyfes)/ 4 ss smør til steking.

Fremgangsmåte:
Skrell løk, hvitløk og ingefær. Del løk i skiver, finhakk hvitløk og ingefær.

Surr dette i smør i fem minutter på middels varme, til løken en gylden. Ha karri, cayennepepper og cumin i gryta, stek videre i to minutter.

Cumin er et herlig krydder, lukta av det bringer tilbake good memories fra Nepal. Drømme drømme…!

Tilsett så tomater og kokosmelk, la det koke i 20 minutter, gjerne enda lenger om du har mulighet. Gjør klar kyllingen. Kyllinglår og biter av hel kylling er godt å steke/brune først. Ha smør i ei panne, legg lårene i på høy varme, og press de litt ned i panna ved å ha en tung kasserolle eller annen egnet gjenstand oppå. Det freser og spruter litt, så pass deg:) Følg med så de ikke brennes. Når de har fått gylden skorpe koker du de videre i gryta. Om du bruker kyllingfilet, kan denne deles i biter og has i gryta de siste 15 minutter.

Ha i cashewnøtter og yoghurt rett før servering. Ha litt frisk koriander på toppen (om du har). Server med ris eller blomkålris om du vil. Nanbrød er også fantastisk godt, oppskrift her (nederst). Har du lyst på en litt sterkere variant øker du bare mengden cayennepepper.

Retten er supergod. Hvis du ønsker flere oppskrifter kan du se her for oppskrift på Curry. Basert på fløte i stedet for kokosmelk. Her er en annen oppskrift på kyllingkarri, veldig god den også. De to sistnevte er begge fra Sri Lanka. Verdt å teste ut:)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


two + 8 =

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen