Nøtteknask

Posted by on 13/01/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Jul, Utemat

I jula lagde vi en god nøtteblanding, funnet i et interiørblad, usikkert hvilket. Passet fint som småknask når en var litt sulten mellom de store gode måltidene. Har tatt med meg nøtteknasket inn i det nye året. 

Du trenger:
250 g mandler/ 250 g valnøtter/ 50 g hasselnøtter/ 1 ss soyasaus/ 1/2 ts chilipulver/ 1 ss gresskarkjerner/ 2 ss rosiner/ 15 aprikoser skåret i terninger/ gojibær eller tørkede tranebær/ litt salt

Fremgangsmåte:
Ha mandler i ei tørr teflonpanne, varm dem lett. Tilsett soyasaus og chilipulver, rør rundt til soyaen er absorbert, ta så mandlene ut av pannen. Skjær aprikoser i terninger. Ha valnøtter hasselnøtter og gresskarkjerner i pannen og vend dem forsiktig rundt til de er lett gyldne. Ha mandlene tilbake i pannen og bland alt godt sammen. Slå av plata, bland i rosiner og aprikoser. La det stå og trekke på ettervarmen, slik at de blir bløte. Dryss på litt salt til slutt. Serveres kaldt sammen med tørkede tranebær eller gojibær, evt begge deler. Eller….bland i noe annet du liker;)

Om Gojibær:
Vi kjøpte Gojibær i sommer på 42 Raw i København. Har etter dette ikke helt funnet bruksområde for disse supermat- bærene, men de passet veldig godt i nøtteblandinga;) I følge boka Supermat (T. Berge/ S. Chacko) er gojibær stappfulle av næringsstoffer. De er en av matvarene med høyest innhold av antioksidanter. De inneholder mer vitamin C enn appelsiner, mer betakaroten enn gulrøtter, 18 aminosyrer, deriblandt alle de åtte essensielle. 33 mineraler og sporstoffer, inklusive kalium, jern, selen, kalsium og sink. I tillegg “langsomme” karbohydrater, som gjør at blodsukkeret holdes mer stabilt enn ved “raske” karbohydrater. Puh;)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


2 + = five

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen