Kyllingkarri

Posted by on 14/01/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Da jeg var mindre var mamma på matlagingskurs sammen med damer fra Sri Lanka. Damene utvekslet oppskrifter og lærte å lage noen retter fra det andre landet. To retter fra Sri Lanka kom mamma hjem med oppskrift på, de er gode og har vært med oss siden. Den ene var kyllingkarri, den andre var Curry, oppskrift på sistnevnte kommer senere;)

Du trenger til 4 personer:
1000-1200 gram rå kylling (lår-vinger-bryst, hele pakka)/ Cultura naturell eller Kefir/ 2 løk/ 2-3 ss smør/ nellikspiker/ kardemomme/ 1 kanelstang/ 1/2 ts perrangeera pulver (kan sløyfes)/ karri/ salt/ pepper/ 1 dl vann/ 4 tomater/1/2 agurk/ blandet grønn salat, eks isberg/ ruccola/ litt pinjekjerner (kan sløyfes)/ litt olivenolje/ ris hvis ønskelig.

Fremgangsmåte:
Sett ris på kok om du ønsker å ha det til. Ta skinnet av kyllingen, skjær i store biter. Smelt smør i stekepanne eller kasserolle. Putt 5 nellikspiker og 1 kanelstang i morter, knus dette til fint pulver. Bland i 1/2 ts kardemomme. Stek kyllingen sammen med 1 ts av krydderblandinga. Stek kyllingen til den er hvit.
Skjær 1 løk i store biter, finmos denne, gjerne med stavmikser. Bland løken med 1 ts karri, 1/2 ts perrangeera og 1 ss salt. Hell over kyllingen. Stek et par minutter, bland så i 1 dl vann, la småkoke til ferdig, ca 10- 15 min. Sjekk at den er hvit inn til beinet.

Lag tomatsalat:
Skjær 2/3 løk og 4 tomater i tynne skiver. Ha salt i litt Cultura naturell/ Kefir. Bland alt sammen, la stå litt før servering.

Vask grønn salat, bruk gjerne salatslynge for å få den sprø. Kutt opp agurk, bland sammen salat, agurk og pinjekjerner. Ha over litt olivenolje, salt og pepper. Værsågod, kyllingkarri servert;)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


− two = 1

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen