Burger til helga;)

Posted by on 25/02/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Det er fredag, hva med burger i helga? Hvis burgerne ikke skal ta mer enn 30 minutter å lage må man ha laget hamburgerbrødene i forveien. De kan fint fryses. På den annen side har man jo litt ekstra tid i de glade helgedager.

Du trenger til 3 passelig store hamburgere:

Hamburgere: 1/2 kg karbonadedeig/ 1/2 rødløk/ 1/2 ts paprika/ 1/2 ts hakket oregano/ 2 egg/ 1 ts salt, 1 ts pepper/ 4 dråper Tabasco/ 4 dråper Worchestershiresaus/ sesamfrø
Hamburgerbrød: 1/2 pakke tørrgjær/ 1 dl lunket vann/ 2 ss extra virgin olivenolje/ 1 egg til pensling/ 300 gram mel/ 1/2 ts gurkemeie/ 1/2 rødløk/ 1/2 paprika/ evt osteskiver for cheeseburger
Sopp/ chilimajo: 3 stersopp eller annen sopp/ 6 ss rømme/ salt og pepper/ hvitløk/ chili/ 1 ts Dijon sennep/ 2 ss revet parmesan
Tilbehør: Salat/ tomat/ agurk/ paprika

Fremgangsmåte
Hamburgerbrød:
Bland mel, tørrgjær og gurkemeie. Ha vann og olivenolje sammen, bland dette i det tørre, kna til deig, gjerne i mikser. Når deigen er smidig kan du ha i hakket rødløk og paprika. Brødene blir da saftige og gode:)

Ferdig deig, hadde ikke i rødløk/ paprika

La deigen heve i 30 minutter. Sett ovnen på 200 grader. Smør en stekeplate. Del deigen i 3, lag boller og trykk disse flate på stekeplaten. Pensle på egg, strø på sesamfrø, stek direkte på 200 grader i 15 minutter.

Hamburgere:
Finhakk rødløk. Hakk oregano. Bland alle ingrediensene, smak til med salt og pepper. Del massen i 3, klapp ut til ca 12 cm store burgere. Brun disse på hver side med smør i stekepanne. Legg burgerne på smurt stekeplate, ha på ost eller annet tilbehør om du vil. Stek i ovn på 200 grader i 10 minutter. Tips til tilbehør er for eksempel ost/ bacon/ Barbequedressing eller Blåmuggost/ vårløk

Sopp/ chilidressing:
Finhakk sopp, hvitløk og en liten bit chili. Bland med rømme, sennep, parmesan, salt og pepper.

Alternativ til sopp/ chilidressing er chilimajo:
Hakk tomat og chili, bland sammen med 1 ts sennep og 5 ss Hellmanns majones. Nam….

Dander burger med det du måtte ønske av tilbehør…digg in;) Og god helg!

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


4 − one =

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen