Ovnsstekt kylling med paprikasalat

Posted by on 16/03/2011 / 1 Kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Noen uker får man ikke planlagt noen ting. Middager går i ball, bursdager glemmes, hurramegrundt. I går sto vi med nesten tomt kjøleskap, men hadde kyllingfilet, og da kommer man et stykke på vei. Mente å ha sett ei fristende oppskrift på “lun paprikasalat” på TRINEs MATblogg. Vi hadde noen av ingrediensene, så det ble en enklere utgave av salaten. Får ha tilgode å prøve den ekte utgaven senere;)

Du trenger til 4 personer:
4- 6 kyllingfileter/ Extra virgin olivenolje/ 3 fedd hvitløk/ 2 ss paprikapulver/ salt og pepper/ smør til steking/ 2 røde paprika/ 2 gule paprika/ 1/2 beger cherrytomater/ 1 rødløk/ en stor neve basilikumblader/ 1/2 sitron/ pinjekjerner

Fremgangsmåte:
Finhakk hvitløk, bland ca 1 hvitløk, paprikapulver og litt salt i litt olivenolje, pensle på kyllingfiletene. Sett stekeovn på grillfunksjon eller på høy varme. Del hver paprika i 4. Rens for frø og hinner. Legg paprika på et stekebrett med skinnsiden opp. Pensle skinnet med olje og grill paprikaen til den blir mør og skinnet er brunt/svart og lett lar seg fjerne. Sett ovnen ned til 200 grader. Fjern skinnet av paprikaen mens den er varm. Brun kyllingfileter i litt smør i panne på nokså høy varme, bare slik at de får litt stekeskorpe. Stek videre kyllingen på brett i ovn, i ca 15 minutter. Ha gjerne i steketermometer, stek til ca 63 grader. Imens kyllingen steker kutter du paprika i staver, rødløk i biter. Finhakk basilikum. Rist pinjekjerner lett i tørr panne. Ha paprika, tomater og rødløk i en salatbolle, og bland inn finhakket hvitløk og basilikum. Rett før servering smaker du til med presset sitron og god olivenolje, og strør ristede pinjekjerner over. Enkel middag eller god lunsj;) (Som dere ser hadde ikke vi basilikum. Ble godt likevel, men tror det blir en riktig høydare MED).

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Comments

One Response to “Ovnsstekt kylling med paprikasalat”

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


+ four = 10

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen