Kyllinglår med rosmarin

Posted by on 26/03/2011 / 2 Kommentarer
Postet i Oppskrifter, Middag, Tar over 30 minutter å lage

OBS. Denne tar ca 40- 45 minutter å lage.

Kylling og rosmarin er godt sammen. Det fant jeg ut av etter å ha lest/ bladd i boka “Hvordan koke vann” av Andreas Viestad, ei meget god bok. Han skriver: “Når du skal steke kyllinglår, er det ikke så stor fare for uttørring som med kyllingbryst, for låret inneholder store mengder fett og kollagen som gjør kjøttet saftig når det blir utsatt for mye varme”.
Han tipser om å prøve å få maks ut av den gode skinnsmaken ved å steke kjøttet på høy og intens varme den første stunden. Blir ekstra godt hvis en har grillpanne. Det har ikke vi, vi har brukt jernpanne, blir alltid bra resultat når vi har stekt kyllinglår på denne måten. Her med en enkel tzatsikiinspirert dressing/ salat til.

Du trenger til 4 personer:
Kyllinglår til fire personer (antall avhenger av hvor sulten dere er)/ salt og pepper/ smør/ rosmarin, tørket/ 3 dl gresk eller tyrkisk yoghurt (evt Yoghurt naturell)/ 2 snackpaprika/ 2 agurk/ 1 sjalottløk

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Krydre kyllinglår med salt og pepper. Gni de inn med smør, ha på rosmarin (ca et halvt krydderglass). Varm ei grillpanne eller jernpanne over høy varme. Legg lårene i panna med den mest skinnrike siden ned. Plasser en ildfast form oppå som en vekt, lårene presses da ned i panna. Det spruter og ryker litt! Stek lårene i 7 minutter, snu og stek i 5 minutter på andre siden, også her med den ildfaste formen oppå. Legg så kyllinglårene i ildfast form, bak dem i ovnen på 15- 20 minutter.

Lag salat: Skrell agurk. Del i to. Skjær ut de indre våte frøene (eller hva det nå heter, det myke inni….). Skjær i skiver, dryss på litt salt. Vask paprika, kutt i staver. Skjær sjalottløk i tynne skiver. Bland grønnsaker sammen med yoghurt, smak til med salt og pepper. Du sjekker at kyllingen er ferdig ved å stikke en gaffel i låret på den tykkeste delen. Hvis væsken som renner ut er klar, er låret ferdig stekt. Er den fortsatt rosa eller rød, trenger det mer tid. La helst hvile litt før det serveres;)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Comments

2 Responses to “Kyllinglår med rosmarin”
  1. Marit says:

    I det man begynner å steke rosmarinen, begynner man å glede seg til det er ferdig:)

  2. Både ser og høres veldig godt ut!

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


× nine = 36

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen