Sitronmarinert laksespyd med middelhavsgrønnsaker

Posted by on 04/04/2011 / 2 Kommentarer
Postet i Oppskrifter, Middag

Enda et par dager til det vil føles naturlig å grille i Tromsø. Men nå er det straks frem med bobledressen og gassgrillen (man kan da spise inne..). Laksespydene vil gjøre seg godt på grillen, foreløpig ble det stekepanna for oss.

Du trenger til 4 personer:
800 gram laksefilet/ 2 hvitløksfedd/ 1 sitron/ 1,5 dl extra virgin olivenolje/ 1 squash/ 2 snackpaprika/ 1 løk/ 12 cherrytomater/ salt og pepper/ persille og dill, helst frisk

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Lag krydderolje til laksen: Finhakk hvitløk, persille og dill. Bland 1/2 dl olivenolje, saft fra 1/2 sitron, ca 1 finhakket hvitløk, litt salt og pepper samt krydderurtene. Del laksen i terninger, bland i krydderoljen. Gjør klar grønnsakene: Skjær squash i skiver, paprika i strimler. Skjær løk i båter og del cherrytomater i 2 (ikke nødvendig). Ha grønnsakene i ildfast form, hell over 1 dl olivenolje og saften fra 1/2 sitron. Dryss over ca 1 stk finhakket hvitløk. Ha på litt salt. Grønnsakene bakes/ stekes i ovn ca 25 min, rør gjerne litt i de underveis sånn at ikke noe blir brent. Tre laksebitene på spyd (hvis du skal grille er det lurt å ha spydene i vann først så de ikke tar fyr…). Stek på ganske sterk varme ca 3 min på hver side. Etterstek på svak varme til grønnsakene er ferdig. Ved grilling av laksen vil du nok trenge mindre enn 3 minutter på hver side, kjør et “testspyd” først:)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Comments

2 Responses to “Sitronmarinert laksespyd med middelhavsgrønnsaker”
  1. Marit says:

    Oj, oj, 11 grader! Det e førrlengst grillvær!

  2. Vi har satt fram og vasket grillen her sør! Men har ikke satt i gang grillsesongen ennå (men kunne faktisk gjort det på søndag – da var det “varmt” (11 grader) og godt. Takk for inspirasjon!

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


three + 2 =

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen