Bålpakke med timiankylling

Posted by on 25/04/2011 / 2 Kommentarer
Postet i Oppskrifter, Middag, Annet, Utemat

Varm mat kan løfte en tur. Vi lagde bålpakker til lunsj nå i påska. Oppskriften dukket opp i et blad (husker IKKE hvilket..). Pakkene kan man gjøre ferdig kvelden i forveien, og oppbevare i kjøleskap, eller man kan lage de ute hvis været er så fint at man rett og slett ikke har lyst å gå inn. Vi stekte de på rist over ei bålpanne, men de kan fint legges over glør i bålet. Bruk gjerne tykk aluminiumsfolie, alternativet er dobbelt lag med tynn folie.

Du trenger til 5 personer:
900 gram kyllingfilet/ 1 squash/ 2 snackpaprika/ 1 løk/ 2 fedd hvitløk/ 1 pose tørket timian (eller enda bedre, frisk om du har)/ salt/ smør/ aluminiumsfolie

Fremgangsmåte:
Kutt kylling, squash og paprika i biter. Løk deles i skiver, hvitløk finhakkes.

Kjekt å ha en god hjelper;)
 

Ha timian og litt salt over kyllingen, blande godt. Riv av et stykke aluminiumsfolie. Legg litt smør på arket først. Fordel videre kylling, paprika, squash, løk og hvitløk på arket. Ha på litt salt. Legg litt smør på toppen før du “knyter igjen” folien.

Ha bålpakkene i bålet i ca 20 minutter. Ikke ha de i direkte flamme, da kan det brenne seg. Kikk av og til oppi pakkene, da varmen er litt ujevn i bålet. Sjekk kyllingen, når den er ferdig er alt ferdig.

 
 
Bålpakken kan nytes i fjæra (ekstra god når man har laget selv..)…
 
 
 
 
  

…eller på fat om man vil..;)

 

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Comments

2 Responses to “Bålpakke med timiankylling”
  1. Marit says:

    Timiankyllingen var helt klart min favoritturmat i påska;)

  2. Marit says:

    Skal få sendt over noen bilder:) Skjønner formen er oppadstigende, det er bra. Håper været fortsatt er like fantastisk!

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


two × 5 =

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen