Kjøttboller og spaghetti

Posted by on 16/08/2010 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Snadder kjøttboller for små og store.

Tomatsaus (sett denne på kok først). Du trenger til 4 personer:
1 stk løk/ 2 stk hvitløkfedd/ 2 stk tomatbokser eller tre ferske tomater/ 4 ss kyllingbuljong/ 4 stk soltørkede tomater/ 2 ts sukker el annen søtning/ 2 ts hvitvinseddik eller eple-eddik/ 2 stk laurbærblad/ 2 ts oregano (eller timian, merian, basilikum, estragon eller salvie)/ 1 ts anisfrø/ olje (eks oliven/kokos)  til steking/ salt og pepper

Fremgangsmåte tomatsaus:
Finhakk løken. Stek den blank i olje. Knus hvitløksfeddet, finhakk og ha i pannen. La det steke i ca 30 sekunder før du har i tomatboksene. (Bruker du ferske tomater kan du enten hakke dem opp og ha i gryta, eller koke dem, ha over i isvann og dra av skinnet før du har hakker og har i gryta). Pass på at du moser godt med en stekespade. Ha i kyllingbuljong, finhakkede soltørkede tomater (kan utelates), sukker, eddik og laurbærblad. Knus oregano (eller andre urter) og anisfrø i en morter. Ha over i kjelen. Smak til med salt og pepper. Juster også sukker/eddik etter smak. La det koke i minst 7-8 minutter. Sausen kan også koke mye lengre på svak varme hvis en har mulighet, da avgir tomatene naturlig sødme og en trenger ikke bruke søtning som ofte er nødvendig for å skjule den litt bitre smaken en kan få av tomater som er kokt kort tid.

Tomater er kalorifattige og rike på A- og C-vitaminer samt mineraler. Tomater inneholder også store mengder lykopene, som er et kraftig aktioksidant.

Tomatsaus fra Klikk.no

Kjøttboller
Du trenger til 4 personer:

400- 500 g karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig/ 1/2 finhakket løk/ 2 egg/ 1 fedd presset hvitløk/ 1 ts salt/ 1 ts pepper/ 1 ts oregano/ 1 ts tørket estragon/ 1 ts tørket persille/ havregryn/ kokosoje, smør eller annen olje til steking.

Fremgangsmåte kjøttboller:
Bland alle ingredienser sammen. Ha i havregryn til passe konsistens. Det skal gå fint å forme boller, men farsen må ikke bli for hard, da blir bollene tørre. I foodprocessor går dette på rekordtid, men det går greit å kna det sammen for hånd. Form små boller med hender og skje, stek i panne. Barn (fra 3-4 år) er ofte supergode til å lage bollene.

Før du begynner å steke bollene passer det å sette på pasta. Kokes etter anvisning på pakken. Pass på tiden, pasta skal ikke kokes for lenge, og den skal helst serveres med det samme den er ferdig.

Klart til å spises!

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


+ seven = 11

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen