Snadder kjøttboller for små og store.
Tomatsaus (sett denne på kok først). Du trenger til 4 personer:
1 stk løk/ 2 stk hvitløkfedd/ 2 stk tomatbokser eller tre ferske tomater/ 4 ss kyllingbuljong/ 4 stk soltørkede tomater/ 2 ts sukker el annen søtning/ 2 ts hvitvinseddik eller eple-eddik/ 2 stk laurbærblad/ 2 ts oregano (eller timian, merian, basilikum, estragon eller salvie)/ 1 ts anisfrø/ olje (eks oliven/kokos) til steking/ salt og pepper
Fremgangsmåte tomatsaus:
Finhakk løken. Stek den blank i olje. Knus hvitløksfeddet, finhakk og ha i pannen. La det steke i ca 30 sekunder før du har i tomatboksene. (Bruker du ferske tomater kan du enten hakke dem opp og ha i gryta, eller koke dem, ha over i isvann og dra av skinnet før du har hakker og har i gryta). Pass på at du moser godt med en stekespade. Ha i kyllingbuljong, finhakkede soltørkede tomater (kan utelates), sukker, eddik og laurbærblad. Knus oregano (eller andre urter) og anisfrø i en morter. Ha over i kjelen. Smak til med salt og pepper. Juster også sukker/eddik etter smak. La det koke i minst 7-8 minutter. Sausen kan også koke mye lengre på svak varme hvis en har mulighet, da avgir tomatene naturlig sødme og en trenger ikke bruke søtning som ofte er nødvendig for å skjule den litt bitre smaken en kan få av tomater som er kokt kort tid.
Tomater er kalorifattige og rike på A- og C-vitaminer samt mineraler. Tomater inneholder også store mengder lykopene, som er et kraftig aktioksidant.
Tomatsaus fra Klikk.no
Kjøttboller
Du trenger til 4 personer:
400- 500 g karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig/ 1/2 finhakket løk/ 2 egg/ 1 fedd presset hvitløk/ 1 ts salt/ 1 ts pepper/ 1 ts oregano/ 1 ts tørket estragon/ 1 ts tørket persille/ havregryn/ kokosoje, smør eller annen olje til steking.
Fremgangsmåte kjøttboller:
Bland alle ingredienser sammen. Ha i havregryn til passe konsistens. Det skal gå fint å forme boller, men farsen må ikke bli for hard, da blir bollene tørre. I foodprocessor går dette på rekordtid, men det går greit å kna det sammen for hånd. Form små boller med hender og skje, stek i panne. Barn (fra 3-4 år) er ofte supergode til å lage bollene.
Før du begynner å steke bollene passer det å sette på pasta. Kokes etter anvisning på pakken. Pass på tiden, pasta skal ikke kokes for lenge, og den skal helst serveres med det samme den er ferdig.
Klart til å spises!
Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]
Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]
NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]
Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]
Send oss gjerne en melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend
I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i
profil zamknięty 140x140
cena stali na giełdzie
Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.