Onkel Henrys laks med pasta

Posted by on 19/08/2010 / 1 Kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Utrolig god og litt mektig middag. En kan bytte ut deler av fløten med melk hvis en ønsker. Fikk servert pastaretten hos min onkel og ELSKET den. Lykke til. 

Til 4 personer trenger du:
800 g laksefilet/ 1/2- 1 pakke matfløte/ 2-4 båter hvitløk/ 1 vårløk/ 1 boks reker i lake, eller ca 150- 200 gram ferske reker/ Tagliatelle, 12- 16 “nøster” (evt vanlig spaghetti, gjerne fullkorn)/ Extra virgin olivenolje/ Salt, pepper/ Fersk dill (evt tørket)/ 2 ss sitronsaft (press helst sitron, blir ikke like bra med sitronkonsentrat)/ sitronpepper/ smør til steking.

Fremgangsmåte:
Lag sausen først: Hakk hvitløk, vårløk. Stek dette lett i panne på middels varme i litt olje.

Finhakk rekene (eller ha større biter om du vil). Stek rekene godt i egen panne/ kasserolle, de skal stekes “fri for vann”.

Tilsett salt, pepper, dill og sitronsaft. Bland i matfløte. La koke lett.

Sett pasta på kok: Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Vannet skal fosskoke når en har i pastaen. Pastaen kokes ca 9 min (følg anvisning på pakken). Mens pasta kokes stekes laksen med salt, pepper og litt sitronpepper i smør. Den kan moses litt, eller serveres i større biter. Jeg synes laksen er lettest å få saftig når den stekes i litt større biter. Stek den til den akkurat blir jevnt rosa gjennom, kjernetemperatur 50 grader hvis du bruker steketermometer. Når pastaen er ferdig, helles vannet av i et dørslag. Ha på litt olje. Ha pasten tilbake i kasserolle, fres den litt der. Hell laks med stekesjy over pasta, hell deretter sausen over. Bland det hele. Ferdig!

Sist vi fikk denne hos onkel hadde han brukt 6 hvitløksfedd;) Utrolig godt!

 

Variant 1, med litt moset laks og Tagliatelle.

 

Variant 2, med litt større biter, og vanlig spaghetti.

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Comments

One Response to “Onkel Henrys laks med pasta”
  1. Marit says:

    Hei, så flott. Det e nok onkel Henry Osima si oppskrift, ja:)

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


9 − five =

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen