Bananis med sjokolade

Posted by on 19/07/2011 / 2 Kommentarer
Postet i Oppskrifter, Annet

Som liten brukte vi å fryse banan ned på pinner, smakte som den herligste is. Kom på søndag på at jeg hadde sett en “pimpet” variant av denne, med sjokolade på!! Etter litt tenkearbeid fant jeg ut at tipset kom fra Hjertemat. Dette er et godt alternativ til de syrefargede smågodtbitene barna gjerne vil ha i helga. 5 åringen elsket den, 3 åringen spiste halve og puttet resten i matsøpla… men han var også ganske mett i utgangspunktet da….hmmm, får prøve igjen:) Prøv gjerne og døm selv:) Jeg syns den var knallgod!

Du trenger:
Bananer, så mange som ønskelig/ pinner å fryse banan på, for eks grillspyd eller ispinner/ Mørk sjokolade, 70% kakaoinnhold, jeg brukte kokesjokolade. Ca 1 plate sjokolade på 3 bananer.

Fremgangsmåte:
Del bananene i 2, 3 eller 4 biter, alt etter hvor store is du ønsker, stikk en pinne i hver bit. Frys ned i boks med lokk. Frys i alle fall over natten, de skal være gjennomfrosne. Bananene kan godt ligge noen dager i fryseren, det går fint. Når sjokoladelokket skal på gjør du følgende: Smelt sjokolade i vannbad. Ta banan opp fra fryseren, rull i smeltet sjokolade, bruk gjerne ei skje for å helle over hele. Sjokoladen stivner fort, bananisen kan da legges tilbake i boksen for å fryses på nytt. Jeg trodde det skulle bli mye kliss i boksen etter at sjokoladen var kommet på, det ble det ikke:) Frys i 10 minutter, så er den klar! Den kan også ligge i fryseboksen og spises etter er par dager. Motta jubel fra de små:)

 

Jeg trodde kanskje sjokoladen skulle sprekke og falle til
alle kanter under inntak, det gjør den heller ikke:)

 

En liten til mamma ble det og:)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Comments

2 Responses to “Bananis med sjokolade”
  1. Marit says:

    🙂 Og jeg skal lage igjen:)

  2. Marit says:

    Hei, ja, det finnes mye dårlig “mat” som er lett tilgjengelig, enig i det. Heldigvis kan man velge:)

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


7 + eight =

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen