Du trenger til 4 personer, 2 store og 2 små:
800 g laksefilet uten skinn/ 1 glass ferdigkjøpt pesto, evt 1/2 porsjon hjemmelaget pesto/ 4 gulrøtter/ 1 rødløk/ 1 paprika/ poteter til 4 stk.
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 grader. Vask poteter, skjær i tynne skiver på langs. Kutt opp paprika i staver og rødløk i ringer. Ha litt olje i ei form, fyll på med paprika, rødløk og poteter øverst. Ringle over noen dråper Balsamicoeddik samt olivenolje. Settes i ovnen.
Lag enkel pesto:
Du trenger:
100 g basilikumblader/ 100 g pinjekjerner/ 50 g revet parmesan/ 2 fedd hvitløk/ 2 dl olivenolje/ Pepper.
Fremgangsmåte:
Pinjekjerner ristes lett i panne til de er gyldne. Kjøles ned. Ha deretter ingrediensene unntatt olivenolje i en mikser/ blender, mos til en grøt. Spe med olivenolje, og smak til med pepper. Nam! Ønsker en å lage en mer tradisjonell pesto, en grovere, finnes fremgangsmåte på pestoen helt nederst i bloggposten. (Fra boka “Familiekokeboka”. Tom Victor Gausdal & Ole Martin Alfsen).
Tilbake til laksen: Skjær laksen i serveringsstykker og legg dem i ei smurt ildfast form. Fordel pesto jevnt på laksestykkene. Stekes i ovn ved 150 grader i ca. 15-20 minutter. Klart til servering!
Fremgangsmåte tradisjonell pesto (samme ingredienser som over):
Gir en grovere pesto, blir mindre bitter i smaken, får en “renere” smak: Pinjekjerner ristes lett i panne eller i ovn (150 grader i 15 minutter) til de er gyldne. Kjøles ned. Finstrimle basilikum, eller riv i små biter. Hvitløk knuses og finhakkes, mortes deretter i morter. Bland i pinjekjerner når hvitløken er most, knus dem lett i morteren. Bland i olje og finstrimlet basilikum, ha i revet parmesan og eventuelt litt pepper. Oppbevares i sterilt glass med lokk i kjøleskap. Pass på at det er et beskyttende lag av olje som dekker pestoen, da kan den holde fint minst en uke;)
Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]
Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]
NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]
Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]
Send oss gjerne en melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend
I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i
profil zamknięty 140x140
cena stali na giełdzie
Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.