Laks med pesto

Posted by on 21/08/2010 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Du trenger til 4 personer, 2 store og 2 små:
800 g laksefilet uten skinn/ 1 glass ferdigkjøpt pesto, evt 1/2 porsjon hjemmelaget pesto/ 4 gulrøtter/ 1 rødløk/ 1 paprika/ poteter til 4 stk.

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 grader. Vask poteter, skjær i tynne skiver på langs. Kutt opp paprika i staver og rødløk i ringer. Ha litt olje i ei form, fyll på med paprika, rødløk og poteter øverst. Ringle over noen dråper Balsamicoeddik samt olivenolje. Settes i ovnen.

Lag enkel pesto:
Du trenger:

100 g basilikumblader/ 100 g pinjekjerner/ 50 g revet parmesan/ 2 fedd hvitløk/ 2 dl olivenolje/ Pepper.

Jeeeeiiii……lekker basilikum!

Fremgangsmåte:
Pinjekjerner ristes lett i panne til de er gyldne. Kjøles ned. Ha deretter ingrediensene unntatt olivenolje i en mikser/ blender, mos til en grøt. Spe med olivenolje, og smak til med pepper. Nam! Ønsker en å lage en mer tradisjonell pesto, en grovere, finnes fremgangsmåte på pestoen helt nederst i bloggposten. (Fra boka “Familiekokeboka”. Tom Victor Gausdal & Ole Martin Alfsen).

Tilbake til laksen: Skjær laksen i serveringsstykker og legg dem i ei smurt ildfast form. Fordel pesto jevnt på laksestykkene. Stekes i ovn ved 150 grader i ca. 15-20 minutter. Klart til servering!

Fremgangsmåte tradisjonell pesto (samme ingredienser som over):
Gir en grovere pesto, blir mindre bitter i smaken, får en “renere” smak: Pinjekjerner ristes lett i panne eller i ovn (150 grader i 15 minutter) til de er gyldne. Kjøles ned. Finstrimle basilikum, eller riv i små biter. Hvitløk knuses og finhakkes, mortes deretter i morter. Bland i pinjekjerner når hvitløken er most, knus dem lett i morteren. Bland i olje og finstrimlet basilikum, ha i revet parmesan og eventuelt litt pepper. Oppbevares i sterilt glass med lokk i kjøleskap. Pass på at det er et beskyttende lag av olje som dekker pestoen, da kan den holde fint minst en uke;)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


eight − = 0

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen