Kyllingwok med sursøt saus

Posted by on 23/08/2010 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Med hint fra mer eksotiske himmelstrøk…sursøt saus er ikke vanskelig å lage selv, og blir skikkelig godt! En kan lage retten i en wok, men vanlig stekepanne går også fint. Husk god varme/ wok litt og litt om gangen slik at varmen opprettholdes. Til 2 store og 2 små trenger du:

Du trenger til 4 personer:
4 stk kyllingfilleter/ 1/2 broccoli/ 2 stk gulrøtter/ 1 stor rød paprika/ 1 grønn paprika/ 1 boks babymais/ 1 løk/ 1/2 purre/ 100 g cashewnøtter (uten salt)/ naturris eller annen ris.
Sursøt saus:
3 ss soyasaus/ 1 dl ananasjuice (press selv eller kjøp ferdig)/ 1 dl utblandet hønsebuljong, kjøp ferdig eller bland av buljongterning/ ca 2 ss tomatpuré/ 1 ss vineddik (viktig at ikke sløyfes)/ 1 ss sukker/ ca 1,5 ts maisenna mel.

Fremgangsmåte:
Gjør klar sausen først. Bland ingrediensene til sausen sammen, la stå til du er klar med resten. Sett ris på koking.

Skjær opp grønnsakene og legg dem klar til woking: Gulrøttene kuttes i staver, løken skjæres i små båter. Purren kuttes i tynne ringer, mens babymaisen kuttes i to eller tre biter.

Kyllingen skjæres i tynne skiver. For å få tynne tynne skiver kan du bruke frosen kylling som får tine ca 15 min i romtemperatur. Blir lett å kutte opp i tykkelsen en ønsker. Kyllingen stekes i wok. Husk høy temperatur, stek kun litt om gangen. Da blir den god og saftig. Legges til side.
Fortsett woking av grønnsaker. Grønnsakene trenger ulik steketid for å bli møre, start derfor i denne rekkefølgen: Først gulrot og brokkoli, la disse steke under stadig omrøring noen minutter før du tilsetter paprika. Gi det ytterligere et par minutter før babymaisen, purren og halvparten av cashewnøttene tilføres.

Når dette har fått varmet seg litt, tilsettes kyllingen og sausen slås over. Gi det hele et oppkok.
Resten av cashewnøttene drysses over. Nyt!

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


2 + = six

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen