Basilikumkylling

Posted by on 29/08/2010 / 1 Kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Du trenger til 4 personer:
Kyllingfileter til 4 personer/ 1 potte basilikum/ 1 ss olje/ salt, pepper/ 8-12 cherrytomater/ 2 dl matyoghurt/  1-2 fedd hvitløk/ Salatblader til 4 stk, eks Issalat eller Vestfoldsalat/ 1/2 agurk/ Cherrytomater/ 1/2 snackpaprika eller vanlig paprika/ 1 spisemoden avokado.

Fremgangsmåte:
Skjær dype lommer på langs av kyllingfiletene. Fyll dem med halvparten av basilikumbladene.

Stek kyllingfiletene i olje, ca. 12 min. per side. Kontroller at kyllingen er gjennomstekt, dvs. at kjøttsaften er klar uten innslag av rosa. Vil du være helt sikker på at kyllingen er gjennomstekt kan du bruke termometer. Ifølge Andreas Viestad er kyllingen ferdig når den har en kjernetemperatur på 65 grader. Krydre kyllingen med salt og pepper. Skyll cherrytomatene. La dem steke ved siden av kyllingen noen minutter i stekepannen.

Mens kyllingen steker lager du salat og basilikumdressing. Bland resten av basilikumen med litt av yoghurten. Bland inn resten av yoghurten og smak til med resten av saltet, pepper og presset hvitløk.

Lag grønn salat av salatblader, agurk, paprika, cherrytomater og avokado. Klart til å nytes:) Kylling kan klargjøres med basilikum kvelden i forveien hvis en ønsker, da får man mer smak av basilikum.

Fra mineoppskrifter.no. Endret noe.

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Comments

One Response to “Basilikumkylling”
  1. Marit says:

    Hei Frode, takk ska du ha;) Vi steke sjelden uten steketermometer, Oddis e veldig tilhenger av å måle, ikke gjette (som han sir…). Da bruke vi 65 grader på kylling som kjernetemperatur. På den her oppskrifta tok det ca 12 min, mene da å huske at kyllingen hadde vært ei stund utfor kjøleskap, var ikke iskald da vi starta. Vi prøve å huske å ta opp kyllingen kvelden før, lettere å regulere temperaturen når kyllingen ikke e frosen. Håpe det va til litt hjelp. Vi snakkes;)

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


7 + five =

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen