Omega 3 brød (Hexeberg)

Posted by on 20/06/2012 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Annet, Frokost, Brød

For nesten eksakt et år siden kom det oppskrift på proteinbrød her på sida. Brødet som presenteres i dag ligner, men er hakket “mykere” i konsistens, noe som passer meg bra. Barn kan være noe skeptisk til brød som inneholder mye kjerner (= er “frøete”). Dette brødet kan imidlertid fungere og hos de små, men det vet man visst aldri med sikkerhet før man har testet det ut. Brødet er en variant av dr. Sofie Hexeberg/Birthe Storakers Omega- 3-brød. Fikk det servert at svigermor på Vesterålstur. Den opprinnelige oppskriften inneholder 50 gram hasselnøtter, disse er byttet ut med solsikkekjerner for å unngå nøttesmak. Liker du nøttesmak, kjører du bare på med nøtter.

Du trenger til 1 brød:
200 g linfrø/ 50 g sesamfrø/ 50 g solsikkekjerner/50 g Fibrex (helsekost. Om du ikke har dette, kan det byttes med malte nøtter eller frø)/ 2 ss bakepulver/ 50 g smør/ 1 dl kremfløte/ 6 egg/ 1 boks Creme Fraiche

Fremgangsmåte:
Knus linfrø i en blender til mel, ha dette i en stor bolle. Knus videre sesamfrø og solsikkekjerner, ha i. Rør inn Fibrex og bakepulver. Smelt smør i en gryte, rør inn fløten. Ha egg og Creme Fraiche i en bolle, bland med stavmikser til en glatt masse. Rør smørblandingen inn i det tørre, rør deretter inn eggeblandingen. La svelle i 5 minutter. Ha røren i en bakepapirkledt brødform som rommer minst 2 liter. Stek på nederste rille ved 190 grader i ca 1 time og 20 minutter. Avkjøl på rist.

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


× eight = 72

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen