Rødbetsalat

Posted by on 30/12/2010 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Jul

En fantastisk god rødbetsalat. Brukes ved store anledninger med koldtbord, til fisk eller kjøtt, veldig anvendelig. Nå legges en gang for alle oppskrifta inn i bloggen, så slipper onkel Henry/ Kostja å få telefon HVER ENESTE GANG den skal lages av noen i vår familie;) Det er nemlig de som sitter på den gyldne oppskrifta. Jeg var litt forsiktig med hvitløken, men her kan man virkelig bruke mengder om man ønsker.

Du trenger til ca 5 dl salat:
6 ferske rødbeter/ ca 1 ts salt/ Fra 2 til 6 hvitløksfedd/ (Et par gummihansker)/ 6 valnøtter/ 4-5 ss rømme/ 4-5 ss majones (kjøpt el hjemmelaget). Onkel bruker lettrømme-/ lettmajones da de har “smidigst” konsistens.

Fremgangsmåte:
Kok rødbetene som du koker poteter. De skal være myke inni. Hakk valnøtter i biter. Nå skal du skrelle rødbetene. Det er da greit å ha på et par gummihansker/ engangshansker, rødbetene avgir mye farge som kan være vanskelig å få vekk (du klarer deg fint uten hansker også, altså). Riv rødbetene på rivjern, på de største hullene. Ha salt over, bland. Skrell hvitløksfedd. Jeg brukte 2 fedd på 5 dl, vi kjente da svak hvitløkssmak. Press hvitløk, bland i de raspede rødbetene. Bland i valnøtter. Bland videre rømme/ majones i forholdet 50/50. Ha i ønsket mengde alt etter om du ønsker salaten “tørrere” eller litt mer fuktig/ fyldig. Jeg brukte totalt 8 ss rømme-/ majonesblanding. Det er så lekkert at noe så enkelt kan være så godt!

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


× two = 16

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen