Fiskemat!

Posted by on 24/02/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Annet, Fiskemat

Tamtitamtitam! Laga fiskemat i helga. Synes det var skikkelig stas, innser at akkurat det høres litt sært ut:) Men gode minner strømmet på, minner om fiskekakene som mor, tante Margot og tante Hanna lagde, helt like og utrolig gode. Klarte å lage de uten at mamma sto ved siden av, passe fornøyd med egen innsats, ja!

Kjøpte hysefilet to dager før fiskekakemekking. Viktig at fileten ikke må ha vært frosen, husker ikke helt hvorfor, men har vel noe å gjøre med konsistensen. En kan godt la fisken hvile en dag eller to i kjøleskap.

Du trenger til ca 70(!) fiskekaker:
2 kg hysefilet/ ca 3 ss salt/ 2 løk/ 8 store ss potetmel/ ca 2 l Helmelk/ 4 egg/ muskatblomme el muskatnøtt/ pepper/ annet krydder man ønsker å tilsette/ smult til steking

Fremgangsmåte:
Det er viktig å holde ingrediensene kalde hele tida, hvis ikke blir fiskekakene “korte”= litt kornete. Del oppskriften opp i 4 “sveivinger”. Hver slik sveiving inneholder totalt 1/2 kg hysefilet, 3/4 ss salt, 1/2 løk, 2 store ss potetmel, ca 1/2 l Helmelk og ett egg, samt annet krydder du ønsker. Holder til ca 15- 20 fiskekaker. Fikk tips om å dele fisk og løk i biter, og så legge klart 4 boller der man fordeler fisk og løk i hver bolle. Strø over salt og la stå i kjøleskap.

Når man har fått frem hurtigmikseren tar man ut den første bollen. Kjør løk (1/2) og fisk (1/2 kg) i hurtigmikser. Ha på litt pepper samt annet krydder du måtte ønske. Jeg brukte kun raspet muskatnøtt, men en kan tilsette alt en liker. Spe forsiktig med melk, tynn stråle! Når du har spedd litt har du i 2 ss potetmel. Spe til konsistensen er litt løs, men IKKE bløt, da siger fiskekakene ut i panna og blir flate…..Nå klart for steking!

Smelt litt smult i stekepanna. Bruk to spiseskjeer for å forme fiskekaker. Dypp skjeene i kaldt vann hvis de blir klissete. Stek fiskekakene på litt over middels varme, snu dem når de er blitt brune.

Ferdig på ene sida;)

Når du har stekt opp hele “sveivinga” tar du neste ladning fra kjøleskapet, og lager en ny runde med fiskefarse. Man kan fint halvere oppskrifta eller bruke 1/4 av den hvis en ikke ønsker å steke 70 fiskekaker på en gang. Men de er jo supre å fryse ned, da:)

Hurra!

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


− four = 2

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen